Loading...

5 užitočných appiek pre zdravý život

Home / novinky / 5 užitočných appiek pre zdravý život

Prvý mesiac nesplnených predsavzatí sa pomaly končí. Ak ste ešte nezačali žiť zdravšie, štíhlejšie a fitnesovejšie, začnite. Predstavujeme vám 5 inšpiratívnych a užitočných mobilných aplikácií, s ktorými by to mohlo ísť ľahšie.  

1/ WaterMinder

Sme voda. Zo 45 až 60 % určite. A tým je asi aj zodpovedaná otázka, prečo je potrebné sa pravidelne zalievať. Aby náš organizmus fungoval bezchybne, musí mať vodohospodárstvo v rovnováhe. Na to sa cez deň ľahko zabudne. A v spánku to nedohoníme. Potom nás bolia hlavy, netrávi nám, vädne nám pokožka a celí vyzeráme povädnutí ako svokrine jazyky zabudnuté v kumbáli.

Jednoduchučká bezplatná mobilná aplikácia WaterMinder to dokáže zmeniť. Po zadaní vášho veku, výšky a hmotnosti vám obratom vyráta, koľko tekutín denne by ste mali absorbovať a potom vás počas dňa upozorňuje, že je čas si niečoho prihnúť.

Aby ste si boli istí, že ste svoj denný limit splnili, musíte s aplikáciou trochu spolupracovať, prijaté pitné dávky do nej zaznamenať a prípadne ich aj rozdeliť podľa typu tekutiny. V aplikácii budete potom môcť sledovať, či vám aktuálna hladina vody v tele siaha až po uši, alebo iba po kotníky.

2/ Mr. Pillster

Užitočná aplikácia pre všetkých, ktorí sú naozaj chorí, starajú sa o chorého člena rodiny, alebo naopak, chcú zabrániť tomu, aby sa o nového člena rodiny rozrástli. Mobilná aplikácia Mr. Pillster slúži ako organizér a pripomienkovač toho, že si vy alebo váš člen rodiny máte vziať lieky.

Vy aplikácii poviete, koľkokrát denne a ako dlho musíte lieky brať, ona vyráta za vás vhodné časy a bude vám ich pripomínať. Využijete pri domácej chrípkovej epidémii, rodičovskom plánovaní (antikoncepcia) aj pri vážnejších ochoreniach.

3/ Najím se a zhubnu (Eat to Be Slim)

Užitočná aplikácia pre všetkých, ktorí milujú jedlo a neustále premýšľajú o tom, čo by zjedli, aby schudli. Aplikácia je súčasťou vesmíru Cecílie Jílkovej, úspešnej spisovateľky, scenáristky a výživovej poradkyne, ktorej sa podarilo schudnúť a vybudovať si na tom živnosť. Po úspešnom blogu a niekoľkých kuchárskych knihách spustila eshop so zdravými potravinami a aj vlastnú mobilnú aplikáciu.

Aplikácia nie je úplne bezplatná, ponúka však týždennú skúšobnú verziu, ktorá umožňuje listovať v receptoch a sledovať videá. Po skončení skúšobnej verzie máte prístup do sekcie aktuality, ktorá obsahuje recepty a videá, ukrátite sa však od pokročilých funkcionalít aplikácie, ktorá sa dokáže prispôsobiť vašim preferenciám (môžete vylúčiť potraviny, ktoré nemáte radi alebo nemôžete jesť) a pomôže vám aj zostaviť jedálniček. A popri tom vám bude strážiť prísun kalórií na základe vášho BMI.

4/ Nike Training Club

Bezplatná aplikácia s dennými zostavami cvikov rôzneho druhu s možnosťou vytvárania rozvrhov cvičení. Výskyt mimozemskej civilizácie, ktorá dokáže schudnúť a udržať sa fit bez cvičenia sme už síce zaznamenali, ale 90 % populácie do nej rozhodne nepatrí.

Nike Training Club je pre všetkých, ktorí sa zmierili s tým, že oni a šport budú spolu žiť, až kým ich smrť nerozdelí. V aplikácii nájdete zostavy s inštruktážnymi videami zamerané buď na konkrétnu časť svalovej skupiny, typ workoutu alebo náradia, ktoré k nemu budete potrebovať.

Celé je to tak pekne a lákavo spracované, že sa veľmi rýchlo môžete stať od toho závislí. V tom prípade vás určite poteší, že rande s touto aplikáciou si môžete donekonečna predlžovať s každým ďalším individuálnym tréningom.

5/ Lumosity

Lumosity si berie na starosť vaše mentálne zdravie, reps. to, čo sa z neho pravidelným tréningom mysle dá zachrániť a vytrénovať do ešte bystrejšej podobizne.

Ponúka rôzne typy úloh zameraných na trénovanie vizuálnej pamäte, rozdelenia pozornosti a pohotovosti. Podľa dátumu narodenia vás priradí k skupine “rovesníkov”, a bude vaše výsledky s nimi anonymne porovnávať.

Lumosity patrí do kategórie aplikácií, ktorým sa zvykne hovoriť namotávka. Tvári sa ako nevinná zábavka, pričom za jej vývojom stojí okrem programátorov predovšetkým tím odborníkov na psychológiu a  kognitívne vedy.

Vyskúšajte. A zistíte, že byť rušňovodičom na obzvlášť vyťažených dopravných uzloch nie je až taká sranda, ako ste si až doteraz mysleli.

Prianie na záver

Želáme vám šťastný, inšpiratívny a predovšetkým zdravý nový rok. Aj v roku 2020 sme v našich lekárňach pripravení sa o vás vzorne starať a pomáhať vám dobrými radami.

Zdieľaj: